Crucifixed Crow
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crucifixed Crow

The way we need to talk

HomeLatest imagesRegisterLog inHome

Metafizika

Go down 
4 posters
AuthorMessage
Nur Lillith

Nur Lillith

Number of posts : 78
Registration date : 2008-07-16

Metafizika Empty
PostSubject: Metafizika   Metafizika Icon_minitime16th July 2008, 23:37

Metafizika: drugog naziva "prva filozofija" je temeljna filozofska disciplina, koja traži odgovore na pitanja: "što znači biti?", "što znači postojati?", "što zapravo postoji?", "što jest?", "što je bitak?", "po čemu je biće to što jest?", "koje su vrste bića?"

U 18. stoljeću, njemački filozof i matematičar Christian Wolff (1679. - 1754.) podijelio je metafiziku na:

* opću metafiziku, tj. ontologiju
* specijalnu metafiziku, u koju spadaju teodiceja, psihologija i kozmologija.

Izvan našeg materijalnog svijeta, izvan naših uobičajenih pravila, ograničenja i pretpostavki koje donosimo, postoji veći spiritualni realitet koji djeluje pod skupom viših principa koji nam mogu pomoći da iskoračimo iz gluposti, svađi i ropstva. Znanje koje je ograničeno samo na fizički svijet i vezano uz mane naših 5 osjetila, nije dovoljno za postizanje slobode. Metafizika je znanost o višem znanju, dubljim istinama o životu. Mi jedino možemo prepoznati te više istine o životu i prilagoditi se njima ako se izdignemo nad starim načinima ponašanja i spojimo se s novim koje imaju nezamislive prekrasne mogućnosti.
Back to top Go down
Starla von Does

Starla von Does

Number of posts : 173

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime16th July 2008, 23:42

Ko sto vec jednom rekoh...zamisli sto bi covijek sve mogao napraviti da iskoristi svoj mozak maksimalno!
Stvari izvan naseg vidika postoje,no treba ih samo otkriti...
Back to top Go down
royalmadness

royalmadness

Number of posts : 6

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 00:48

Nur Lillith wrote:
"što znači biti?", "što znači postojati?", "što zapravo postoji?", "što jest?", "što je bitak?", "po čemu je biće to što jest?", "koje su vrste bića?"

ovo zvuči ekstremno zanimljivo, ali bojim se da većina o tim pitanjim razmišlja samo kad je pod stolom i u strastvenom zagrljaju s praznom flašom. nažalost.
'mali' ljudi nemaju vremena ni pokušat razmišljat o tome jer se bore da prežive do sutra, a i onak realno - teško je težiti prosvjećenju i spoznavanju istine koja se nalazi daleko izvan dosega, pogotovo danas.

however, sama ideja da se nadiđe ovih 5 osjetila i ograničenje fizičkog svijeta zvuči nevjerojatno primamljivo.

Starla von Does wrote:
Stvari izvan naseg vidika postoje,no treba ih samo otkriti...

lol! Sooo true!!! šteta ke sam ja još i ćorav ka šišmiš pa da se i vide ne bi ih otkrila.
Back to top Go down
Nur Lillith

Nur Lillith

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 01:36

Nismo mi ljudi toliko ograniceni koliko se cinimo...kao sto si rekla : samo na ovih 5 osjetila...postoji puno toga vise...

normalno da je covjek, uz sve sile obaveze koje mu sistem namece, potpuno zaokupljen nevaznim stvarima...

kako ja kazem: okruzen je fast foodom- stvarima koje daju trenutno zadovoljstvo ali nista hranjivo......samo o nama ovisi da li cemo se izdignuti iznad toga....

ljudima je toliko toga sistem uskratio....toliko toga hranjivog da sami sebe smatramo nista drugo nego kukuljicama koje se ustaju ujutro, idu raditi,zarade pare....SVEJEDNO SU U MINUSU...i opet iz pocetka....RADECA MARVA

no to nismo mi...ZAR TO ZBILJA UOPCE ZELIMO BITI???

smatram da smo mi bica jednostavno zarobljena u materiji.....no nas duh je slobodan i to nitko ne moze uskratiti....

NEBO NIJE GRANICA
Back to top Go down
royalmadness

royalmadness

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 04:10

hehe polako polako...

slažem se s par stvari koje si rekla, naravno, jer neke su stvari i preočite. no ajmo sad s ljudi u globali na ljude individualno?

jesi ti dosegla tu razinu svjesti? jesi prešla s 'fast fooda' na 'organsku' prehranu?

lako je reć ljudi, lako je govorit o kukuljicama, sjenama toga šta bi trebali biti a nismo i o tome da ljudi dišu al u principu nit ne žive. stara ne tako dobra rutina i ostatak nesavršenstva zvanog čovjek isto ne pomažu cijelokupnoj slici, ali gdje si tu ti? koliko si se ti izdigla iznad normale?

ne znam ja što drugi žele biti, nitko ne može govoriti u množini i biti siguran, no znam što ja želim biti.

i nakon što sam prošla taj sistem i rutinu (posao, faks, kuća, drugi posao) znam da se čovjek ne mora pokoriti sistemu nego može bez problema djelovati u skladu sa njime.
a rutina? rutina je rutina samo ako ti sudjeluješ u svakom danu mehanički i uopće ne se ne trudiš živjeti svoje snove.

i tu se uopće čovjek ne mora osjećat zarobljeno. ne, sloboda nije upitna ako ti djeluješ do maksimuma i iskoristiš sve što ti je ponuđeno, pa i više.

uostalom, sloboda je relativna i ovisi od čovjeka do čovjeka.
Back to top Go down
Nur Lillith

Nur Lillith

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 04:42

Razmisljajuci o zivotu i o pitanjima kojima se bavi metafizika...znaci razmisljajuci: koja je moja zadaca i cilj i zasto sam (dok sam boravila u sestom denzitetu) odabrala bas ovaj zivot...tj.koje su moje lekcije naucila sam ovo:

odgovaram ti na pitanje: gdje si tu ti... tj.gdje se vidim...

Shvatila sam da zivot nije patnja (kako ga vecina smatraju) vec izazov i skola...ne postoje negativa ili pozitiva u smislu: joj ne prati me sreca ili zasto se to bas meni dogada....
Postoje samo lekcije koje moram nauciti u ovom zivotu da bih mogla preci na sve visi duhovni stupanj evolucije...

Za vrijeme toga vjezbam: meditacijom, tenesegrity pokretima, citanjem razne literature koja ce mi pomoci pri razvoju i putu prema slobodi....

Svakako se zelim baviti OPD finkcijama i zanimanjima...95% stanovnistva je OPS polariteta (okrenuti prema sebi)...ja zelim biti okrenuta prema drugima...

Idem prema tome da mi nikad nije tesko pomoci covjeku- normalno ako on to od mene trazi i ako je sprema uciti- ne idem filozofijom- sto ja imam od toga...svi smo dio jednog i trebali bi se medjusobno pdrzavati i pomagati....no reptili neke ljude vrlo cesto drze....njima nema pomoci...ako se sami ne oslobode...

mogu ukazati na put i dati savjet...no na kraju-svako razmislja svojom glavom i odlucuje za sebe...

tu rijeci nema vise...

Kada dode veliki val 2012.god (svi cemo tada preci na 4.denzitet)...osjecam da ce se dogoditi nesto veliko...zelim biti spremna i pomoci drugima u napretku...i preci potpuno na OPD polaritet kojem se jako veselim....ovaj svijet me gusi tj.energija ovog svijeta...

Zemlju ne unistavaju samo prirodne katastrofe i zagadenje vec i nasa energija(govorim o cijeloj ljudskoj populaciji) jako je zagadena energetski tako da su te katastrofe i time uzrokovane...zato je vazno siriti valove srece...

Mnoge moje izjave cesto se ljudima cine cudne i burno reagiraju na njih...agresijom pogotovo jer im je ugrozen ego....no znam da poneke moje teorije nemaju osnovu danasnje znanosti i moja iskustva necu moci dokazati...no to cu priznati i dati covjeku priliku da se cak ne slozi samnom...no napomenut cu da, iako nemam dokaza npr.matematickih, da je to moja istina i moja unutrasnjost...to sto vecina nadobudno dokazuje, govori s viskoa je vjerovatno jer jos uvijek imaju sumnju u sebe a moguce da iz toga imaju i neke koristi...(opcenito govorec)
Back to top Go down
royalmadness

royalmadness

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 06:38

*sigh* prije 5-7 godina rekla bih većinu od toga što si i ti napisala u ovom postu i složila bi se s time bez da i trepnem.
no sada ću reći da mi sve to znači koliko i činjenica da je vrijeme prolazno.

i dakako, neb ja bila ja a da se ne osvrnem na ugrožen ego, nadobudnost i gledanje s visoka.
takve stvari za nekog ko je savršeno u harmoniji sa samim sobom su bez nekog osobitog utjecaja. no sve to malo znači, i harmonija i ko čemu teži, ako se o tome 'samo' govori.
riječ je riječ, treba se tako živjet.
Back to top Go down
Nur Lillith

Nur Lillith

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime17th July 2008, 14:22

Istina...

Treba se tako zivjeti...

bavim se ovim vec 4 godine no nisam naisla na prave rezultate dok nisam pocela zivjeti ono cime se bavim i prekrasno mi je....

lako je bilo citati o astralnoj projekciji ili meditaciji, reptilima i kako oni imaju utjecaj na nas (plus razne stvari) no kad sam se tregla...milina...je da je u pocetu bilo tesko...no sada sve tece onako kako treba....

Nikad se ne zna sto godine donose no nakon raznih prozivljenih stvari ne bih se mogla vratiti na staro...ovo mi predstavlja veliku vaznost... Metafizika 288876

Drago mi je sto sam kroz zivot naisla na puno starije ljude koji se ovim bave desetljecima i spremni su pomoc kad mi zapne...
Back to top Go down
danko

danko

Number of posts : 27
Registration date : 2008-07-18

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime19th July 2008, 00:44

Tolike su stvari, vrijednosti i znanja skriveni u svima nama, a naš pogled ostaje kratak!

Nismo ograničeni, nismo nesposobni - moramo samo htjeti, i pokrenuti se....sve je moguće
Back to top Go down
Sponsored content

Metafizika Empty
PostSubject: Re: Metafizika   Metafizika Icon_minitime

Back to top Go down

Metafizika
Back to top 
Page 1 of 1